- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још је „зелен“ – и не стиди се да призна: „Не поредите ме са Ђоковићем“

© AFP 2023 / JORGE GUERREROНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Највише проблема у завршници претходне и на почетку нове сезоне Новаку Ђоковићу, најбољем тенисеру света, правио је Јаник Синер, Италијан који је освојио Аустралијан опен и Мајами и тако се попео на друго место АТП листе. Међутим, иако је тренутно најдоминантнији играч и даље је и најскромнији што је показао пред турнир у Мадриду.
На конференцији пред почетак мастерса у шпанској престоници Јаниик Синер упитан је да ли себе сматра најбољим тенисером света, на шта је имао одговор пун поштовања.
„Није лако одговорити на ово питање. Увек се фокусирамо на садашњицу и то је понекад добро, али понекад није. Мислим да још не могу да се поредим са Новаком Ђоковићем, због свега што је постигао. Имам највећи могући респект за њега. Баш и као за Карлоса Алкараса који је до сада више освојио него ја. Желим само да играм мој тенис, да будем у стању да пружим најбоље и да видим шта могу да постигнем“, поручио је Синер.
Као и Новаку, као и Алкарасу и Синеру су ове године примарни циљ Олимпијске игре у Паризу. Својој земљи Јаник је прошле године донео титулу Дејвис купа чиме је показао са каквим жаром игра за репрезентацију.
„Наравно да су Олимпијске игре мој најважнији циљ у овој години. Нисам могао да играм прошле и сада сам веома срећан што ћу бити на једном такмичењу на коме ће бити толико спортиста. Видећу како тренирају, како размишљају. Пре тога ћу играти и у Риму, и то је много лепо такмичење, поготово за мене јер сам Италијан. Не желим да се оптерећујем очекивањима, знам да сам у стању да напредујем и морам то и да урадим ако желим да још побеђујем“, рекао је Италијан.
Први пут у каријери Синер је на мастерс стигао као први носилац.
„Велико је задовољство бити на врху жреба, мада то ништа не мења. Покушавам и даље да разумем мој тенис на шљаци. У Мадриду су услови за игру мало другачији у односу на остале турнире на шљаци, јер играмо на надморској висини и лопта брже лети. Раније ми је било тешко да се адаптирам, зато и мене интересује како ћу сада реаговати. Надам се да ћу успети да се прилагодим, али још нисам. Имам још три дана до првог меча, надам се да ће ми то помоћи“, истакао је Синер.
Неће италијански тенисер имати лак пут у Мадриду, где почиње од Лоренца Сонега, а у полуфиналу постоји могућност и да се сретне са Рафаелом Надалом.
„Невероватно је какву страст Рафа још увек осећа. Сјајно је видети га и даље на терену. Моје прво сећање на њега је када сам имао 14-15 година. Био сам први пут у Риму и видео га како тренира. Тада сам га први пут гледао уживо, било је невероватно. Његов интензитет је чудесан, а и дан-данас је остао исти“, поручио је Италијан.
Синер је тренутно други, а Новака на првом месту може да смени само у случају да освоји и Мадрид и Рим.
Немања Гудељ, Севиља - Рома, финале Лиге Европе - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024
СПОРТ
Проблем за Србију – Гудељ поново повређен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала