- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Незапамћено кошаркашко саопштење – од „грубих операција“ до „масакра“: „Покажите нам поштовање“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Кошаркашки клуб Панатинаикос осудио је суђење на првој утакмици четвртфиналне серије плеј-офа у којој је Макаби у Атини победио резултатом 91:87.
У саопштењу се истиче да "спортско поље никад не би требало користити за зарастање рана", алудирајући на рат између Израела и Палестине.
"Нажалост, још једном смо, дошавши до најкритичније тачке у сезони у Евролиги, где смо уложили велики напор да се Панатинаикос врати у врх, били сведоци "грубе операције" која нас је подсетила на "масакре" које смо претрпели у време владавине Ђордија Бертомеуа Евролигом", стоји на почетку саопштења.
Настављено је у истим стилу о у наредним реченицама.
"Не желимо да верујемо да трагичне ствари које се дешавају широм света које нас све растужују (у Русији, Украјини, Палестини и Израелу) могу утицати на професионалну кошарку. Нажалост, јучерашње очигледне грешке не дозвољавају нам да смислимо други разлог за оно што се десило", пише у наставку саопштења.
Из Панатинаикоса даље истичу да "спортско поље никад не би требало користити за зарастање рана и ситуација кроз које људи пролазе и да кошарка мора увек да се држи подаље од свега овога".
"Панатинаикос је доказао, не само ове године већ и историјски, колико воли кошарку. Као што је доказао и да знојем својих спортиста, емоцијама милиона навијача, са новцем који улаже и огромним трудом, устаје, удара шаком о сто и бори се до краја. Панатинаикос има 116 година историје, можда и дуже од неких држава. Покажите нам дужно поштовање и престаните да нас потцењујете", закључује се у клупском саопштењу.
Други меч четвртфиналне серије Панатинаикос - Макаби игра се у четвртак од 20 часова и 15 минута у Атини. Макаби води 1:0 у серији, а на Фајнал фор ће клуб који први стигне до три победе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала