- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ууу, ала си им запретио...“

© Sputnik / Спасоје ВеселиновићСтадион Партизана
Стадион Партизана - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Неколико дана халабуке из Хумске 1 око тога да ли ће послати своје фудбалере на полуфинале Купа Србије завршено је очекиваним исходом – Партизан ће у најјачем саставу изаћи на мегдан Црвеној звезди на стадиону „Рајко Митић“, а управа је у знак „револта и протеста“ обезбедила и посебне „униформе“ за њих.
Најављивало се из Партизана да је могућа радикализација протеста због проблематичног суђења Павла Илића са претходна два вечита дербија, помињао се „турски сценарио“, односно преписивање рецепта Фенербахчеа који је са омладинцима изашао на мегдан Галатасарају у турском купу, потенцијално и потпуно отказивање утакмице или чак намерно постизање аутогола...
Од свега – ништа, Партизан је готово истовремено и отказао конференцију за медије пред дерби и објавио да су карте пуштене у продају, а потом се огласио саопштењем у ком је извео закључак о „револту и протесту“.
„ФК Партизан ће због свеукупног третмана клуба у органима ФСС, на сутрашњој утакмици исказати револт и протест на посебан начин и захтевати да се однос према нашем клубу хитно промени, у складу са значајем који ФК Партизан има за српски фудбал!“
Револт и протест ће бити – мајице.
„Неки људи никада неће сазнати како је лепо заспати мирне душе и чистог образа #ФСС“, стајаће на мајицама које ће носити фудбалери Партизана на стадиону „Рајко Митић“.
Дакле, у времену када је Партизанов реални значај у српском фудбалу сведен на најниже гране, када прошлог лета није ни играо европско такмичење, када се на захтев вечитог ривала смењује у Судијској комисији, када помоћни тренер оптужи главног тренера да је намерно добио жути картон да избегне учешће у дербију, када опет тај главни тренер свако мало „оплете“ по управи где се готово више и не зна ко седи и шта ради, када се унижава омладинска школа чији су резултати једини и видљиви, „револт и протест“ Партизана према свим околностима биће изражен – мајицама.
Што би рекла легендарна драмска уметница Маја Чучковић, играјући лик Руменке у култној представи „Радован Трећи“:
„Ууу, ала си им запретио...“
Фудбалери Партизана, једини исправни и искрени у целој причи, ће у револтним мајицама изаћи на терен, вероватно и с надом да управа има још неки начин, осим штампарског, да их заштити, али како је до сада све изгледало, чини се да ће поново остати сами са собом.
Вечити дерби у полуфиналу Купа Србије на програму је од 19.00, уз директан текстуални пренос на страницама Спутњик спорта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала