- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Стотине хиљада Аргентинаца изашло на улице против нове мере Милеја /видео/

© Tanjug / AP/Rodrigo AbdПротест у Аргентини против смањења буџета за државне универзитете
Протест у Аргентини против смањења буџета за државне универзитете - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Стотине хиљада Аргентинаца протестовало је у Буенос Аиресу против смањења буџета за државне универзитете, што је највећи протест до сада против мера штедње председника Хавијера Милеја.
На протесту који су подржали синдикати у главном граду Аргентине и шире, демонстранти су носили транспаренте са натписима ''Одбраните државне универзитете“, ''Студирање је право“ и ''Горе буџет, доле Милејев план“.
Ове демонстрације, одржане у уторак, су најновији пример растуће напетости у земљи због резова у потрошњи који помажу у смањену великог фискалног дефицита, али изазивају тешкоће у реалној економији, наводи Ројтерс.
Милеј, који се суочава са економском кризом након година превелике потрошње претходне владе, користи буџетске резове који су помогле држави да на почетку године оствари тромесечни фискални суфицит, али су створили велики притисак на јавни сектор.
Из канцеларије председника саопштено је да јавно образовање неће бити ускраћено, али да ће влада наставити да инсиситира на ревизији буџета државних универзитета, јавља аргентински ТН.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала