- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалова излизана шала: „Рафа ће освојити Ролан Гарос ако се побринемо да се Новак повреди“

© AP Photo / Christophe EnaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Тони Надал, стриц Рафаела Надала, говорио је о шансама „краља шљаке“ на Ролан Гаросу и том приликом истакао да Рафа може да освоји титулу, али д се претходно Новак Ђоковић, Карлос Алкарас и Јаник Синер повреде.
Невероватно је да се Тони Надал не шали први пут на овако крајње чудан начин. У претходном периоду пред велики број турнира на којима је Рафаел Надал требало да се појави, његов стриц давао је сличне изјаве.
„Наравно да Рафа може да освоји Ролан Гарос, али прво треба да се побринемо да се повреде Алкарас, Ђоковић, Синер и остали“, рекао је стриц „Бика са Мајорке“ за шпански „Ас“.
Много тога на париској шљаци зависиће како Тони верује од Надалове физичке припреме.
„Сви знамо да није играо скоро годину дана. Када се појавио на терену у Барселони, било је то око 700 дана без игре на шљаци. Још месец дана је до почетка Гароса. Ако успе да тело дотера физички тамо где треба, биће му потребно само неколико мечева али уз услов да жреб за неколико првих кола у Паризу не буде тежак. На Аустралијском опену пре две године причао сам са њим после два-три кола и помислио сам да не може никога доброг да победи. Није се добро кретао. Али некако је стигао до четвртфинала и све се променило. Освојио је титулу. Од тада су прошле две године, сада је све много теже. Али ја верујем у њега“, поручио је Рафин стриц.
Пре Ролан Гароса Надал ће играти у Мадриду, док није познато хоће ли ићи у Рим. Иако су му потребни мечеви мора да размишља и о томе да се не повреди поново.
„Надам се неће имати проблеме, то је битно. Процес адаптације је добро почео, сада је битно да одигра довољно мечева до почетка Гароса. Додатна тешкоћа је што неће бити носилац, тако да може у раној фази, можда већ у првом колу, да игра против Алкараса или Синера или било ког другог веома опасног“, закључио је Тони Надал.
Сусрет са Алкарасом и Синером Рафу неће задесити у првом колу Мадрида. Имао је среће па ће тако играти против Американца Дарвина Бланша који има само 16 година.
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
СПОРТ
Лазар добио тренера који га ставља испред свих: „Самарџић је најталентованији играч у тиму“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала