- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милојевић похвалио Дуљаја, а Дуљај говорио о „тешкоћама и потенцијалу“

© Sputnik / Радоје ПантовићВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Посебно сам срећан што ми је ово прво финале са Црвеном звездом, никад нисам био у финалу. Јесам овај трофеј освојио са Чукаричким, али са Звездом никад нисам успео, изјавио је тренер Црвене звезде Владан Милојевић после победе над Партизаном у полуфиналу Купа Србије.
Црвена звезда је на свом терену победила Партизан резултатом 2:0 и изборила пласман у финале Купа Србије.
Милојевић је победу посветио економу Звезде Драгану Милановићу, који је недавно преминуо.
© Sputnik / Радоје ПантовићВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Вечити дерби
"Победу посвећујем нашем преминулом Гагију Милановићу. Јако нам је тешко било минулих дана. Негде смо му испунили жељу", рекао је Милојевић за ТВ Арена спорт.
Он је потом похвалио тренера Партизана Игора Дуљаја.
"Морам да похвалим тренера Игора Дуљаја, Партизан је јако добро припремио утакмицу. Глазер је одбранио две три шансе, исто тако и Јовановић на другој страни. Партизан је јако добро одрадио све три утакмице са нама. Оног часа када сам видео поставу, знао сам шта је Дуљај припремио. Био је ово добар дерби, две добре екипе, ми смо срећни, идемо даље у финале", додао је тренер Црвене звезде.
Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине.
"Посебно сам срећан што ми је ово прво финале са Звездом, никад нисам био у финалу. Јесам овај трофеј освојио са Чукаричким, али са Звездом никад нисам успео. Играмо са Војводином, али нећемо да размишљамо о томе, има времена. Партизану желим срећу у наставку сезоне", истакао је Милојевић.
Црвена звезда ће у недељу у Суперлиги Србије играти са Војводином.
"Не бирам утакмице, свака прва је за мене битна. Морам да похвалим мој стручни штаб који феноменално припрема утакмице. Мало да одморимо и од сутра припремамо дуел са Војводином у Новом Саду", закључио је Милојевић.
© Sputnik / Радоје ПантовићВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Вечити дерби
После дербија је говорио и тренер Партизана Игор Дуљај.
"На крају се памти резултат. Звезда је била боља за та два гола. Ми смо у напад ставили два брза играча и ту смо ставили у проблем Звезду. Али, наивно смо примили први, потом и други гол. Касније је утакмица била избалансирана и било је простора за играче Звезде, јер смо ми морали да ризикујемо са више играча напред. Изузетно је тешко играти са Звездом на њиховом стадиону два пута у четири дана. Морамо да се спремамо за наредни меч", рекао је Дуљај после меча за ТВ Аренаспорт.
Он је истакао да овај тим Партизана има потенцијал.
"Звезда у својим редовима има доста искуснијих играча. Ако смо из овог пораза добили, то су Баждар који има 22 играча, Северина 23, Гох 25, Марковић 23... Овај тим Партизана има потенцијал", додао је тренер Партизана.
Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине, која је раније данас савладала Раднички из Крагујевца резултатом 1:0.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала