- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Војводина у 91. минуту избегла пенале – и из Крагујевца иде у финале! /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Војводине су први финалисти Купа Србије пошто су минималним резултатом (1:0) савладали Раднички у Крагујевцу.
Очекивало се да ће први финалиста бити одлучен пеналима, после 90 минута без голова, али је у првом минуту надокнаде гост стигао до предности.
Сјајно се снашао играч Војводине Сеид Кораћ, затресао мрежу домаћих и трасирао пут у финале Купа Србије.
У заиста лепој атмосфери је одиграна утакмица, Војводина је довела чак и своје навијаче, а стадион Чика Дача је коначно био пун.
Војводина је имала више од игре током целе утакмице, домаћи су упутили само два ударца у гол гостију, а Новосађани су девет пута запретили противнику.
Све им се вратило у последњим тренуцима утакмице, Кораћ се сјајно снашао у казненом простору Радничког и затресао мрежу.
Више времена, а и снаге за домаће није било, резултат је остао 1:0 у корист гостију који чекају противника у финалу из вечитог дербија.
Тренер Војводине Божидар Бандовић изнео је утиске после утакмице.
„Доминирали смо, имали смо шансе, били смо бољи, поносан сам на ове момке, сваку утакмицу дају све од себе. Заслужено смо отишли у финале“, навео је Бандовић.
Његов колега Феђа Дудић додао је своје мишљење.
„Оставиле су трага претходне утакмице, морали су да играју и повређени играчи, али они су хероји, мислим да смо због тога заслужили, реално по игри је Војводина заслужила, требало је да дођемо до пенала због свега што смо урадили ове сезоне. Играчима немам шта да замерим, дали су последње атоме снаге и због тога ми је жао, јако је тешко кад примиш гол у последњим минутима. Поносан сам да смо напунили стадион“, истакао је Дудић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала