- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

До 1. маја појачана контрола саобраћаја, сваког дана мерење брзине возила

© Sputnik / Лола ЂорђевићСаобраћај на ауто-путу
Саобраћај на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
У Србији данас почиње међународна акција појачане контроле саобраћаја "Роудпол" коју спроводи Управа саобраћајне полиције МУП-а до 1. маја, рекао је Дејан Стевић из Управе, који најављује да ће тог дана бити спроведена и акција 24-часовног мерења брзине на најважнијим путевима.
“У овом периоду, претходне четири године нажалост на нашим путевима је страдало 58 учесника у саобраћају. Због тога смо се одлучили да ове године, у овом периоду предузмемо све неопходне мере са свим материјалним и људским формацијама и заштитимо безбедност учесника у саобраћају током празника”, рекао је Стевић за Танјуг.
Он је рекао да ће до 1. маја у оквиру организације РОУДПОЛ-а трајати акција мерења непрописне брзине у којој МУП Србије учествује заједно са 30 европских полиција.
Стевић је прецизирао да ће саобраћајна полиција свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања - ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције “пресретачима“, док ће на аутопутевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.
“У склопу ове акције, у среду, 1. маја, биће реализована акција Спид маратон, током које ће на најважнијим путним правцима брзина бити мерена непрекидно у трајању од 24 часа”, рекао је Стевић.
Он је додао да, одмах након завршетка празничне акције, почиње 4. Централна акција Управе саобраћајне полиције, усмерена на откривање и свих осталих прекршаја, а која ће трајати од 2. до 7. маја.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала