- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролига покренула поступак – Турчину и Грцима стигао одговор

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕргин Атаман
Ергин Атаман  - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Евролига је покренула дисциплински поступак против Ергина Атамана, тренера Панатинаикоса, због изјава поводом суђења на мечу против Макабија у првој утакмици четвртфиналне серије плеј-офа.
Велика бура подигла се после утакмице Панатинаикоса и Макабија, највише због тренера Ергина Атамана који је оштро критиковао суђење. Грчки клуб отишао је корак даље када су објавили саопштење поводом суђења, а онда је уследио одговор Евролиге.
Органи елитног европског такмичења објавили су да је покренут поступак против турског стручњака.
„Евролига жели да изрази разочарање због изјава тренера Панатинаикоса, господина Ергина Атамана и самог клуба, као и због неких других дешавања током прве утакмице прве рунде плеј-офа одигране у Атини. Такво понашање је у потпуној супротности са заједничким саопштењем које су 15. априла поптисали Евролига, Удружење тренера, Удружење евролигашких играча и Асоцијација судија, јер стварају непотребан и неоправдан сукоб који су његови потписници, тренери, играчи и званичници обавезали да ће спречити. Такве изјаве дају нетачну анализу игре и пажљиво одабрани број фаза игре, са циљем да доведу у питање рад и интегритет судија и врше додатни притисак на њих и организацију. Нажалост, ове изјаве нису представљене кошаркашким званичницима Евролиге преко постојећих званичних канала, који су увек отворени за тренера Атамана, његов клуб и за сваки други клуб и тренера у такмичењу“, пише у саопштењу Евролиге.
Поступак је покренут због коментарисања суђења, али и непоштовања исказаног према медијима.
„Дисциплински поступци су већ покренути, као и за догађаје који су се десили на обавезном отвореном тренингу за медије у среду, 24. априла 2024. године, када је господин Атаман спречио новинаре да обављају своје дужности. Поштовање Кошаркашке Евролиге према организацији, заједници и наслеђу Панатинаикоса је неупитно и једнако поштовању свих осталих клубова у такмичењу“, наводи се у саопштењу,
У првом мечу Макаби је савладао Панатинаикос резултатом 91:87.
Велибор Џаро Џаровски - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Тако је балкански „Краљ намештаљки“ Велибор Џаровски причао за Спутњик о разарању светског спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала