- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филмски фестивал БЕЛДОКС од 22. до 29. маја у Београду

© Sputnik / Павел Бедняков„Русија Мосфилм“ биоскопски комплекс
„Русија Мосфилм“ биоскопски комплекс - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Међународни фестивал документарног филма БЕЛДОКС биће одржан од 22. до 29. маја, уз 13 светских премијера, а отвориће га домаће остварење "Топли филм" аутора Драгана Јовићевића, најавили су организатори.
У оквиру Српског такмичарског програма биће приказано 12 наслова, међу којима су и „Како бити Слободан“Николе Полића, „Избор за мис затвора“ Срђана Шаренца, „Каденце за врт“ Данета Комљена и „Нептунова невера“ Катарине Станковић.
У такмичарском програму су и „Новосадско сећање“Александра Рељића и „Џојмејкерс“ Јелене Раденовић, „Кад опет порастем“Јоване Аврамовић, „Минел“ Таре Гајовић, „Хетеротопија“Николе Николића, „Излаз кроз лудару“ Николе Илића и „Шетња која се неће десити“ Мине Симендић.
У Међународном такмичарском програму су филмови „Сунчани сат“ Лиис Нимик, „Породица на одређено вријеме“ Сеада Шаботића, „La Reine“ Николе Клингера, као и „У тишини и галами“ Клемена Русијеа и Адријена Моса.
Међу десет филмова су и „Блато“ Илије Поволоцког, „Устати ноћу“ Нелсона Макенга, „Кумва“Саре Малегол, „Досадни дани и ноћи“Гуоа Жемнинга, „Ципора и Рахел нису мртве“Хадар Моранг и „Псећи снови“ Елсе Кремнер и Левина Петера.
Филозоф Срећко Хорват бићегостујући кустос БЕЛДОКС специјала „Опстанак није довољан“, у оквиру ког ће бити приказано седам филмова, а италијански филозоф Федерико Кампања ће се укључити онлајн након филма „Тера форма“.
Филмови БЕЛДОКС-а биће приказивани на 11 локација у Београду, међу којима су Дом омладине Београда, Југословенска кинотека, Дворана Културног центра Београда, Синеплекс Ушће, Центар за културу „Влада Дивљан“ и друге.
Руски глумац Николај Бурљајев - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
КУЛТУРА
Чувени руски глумац: Русија се бори против светског зла, у томе има и подршку Србије /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала