- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Помор насуканих китова на западу Аустралије /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Икс/ 9News SydneyСпасавање насуканих китова на западу Аустралије
Спасавање насуканих китова на западу Аустралије - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Око 140 китова пилота насукало се данас на западној обали Аустралије у граду Дансборо, док је 26 већ умрло пре него што су надлежне службе успеле да их спасу.
„Наш тим тренутно процењује стање китова који су насукани на плажи, а наши тимови на води покушавају да држе животиње заједно и подаље од плаже“, саопштила је аустралијска Управа за биодиверзитет, преноси Асошијетед прес.
Регионална официрка за очување дивљих животиња Пиа Куртис рекла је да, нажалост, исход за китове пилоте углавном није добар кад су насукани на плажи пошто велики број тих животиња угине.
Надлежни су позвали грађане да не покушавају да спасу животиње без упутстава стручњака, јер у супротном могу изазвати додатне повреде животињама и отежати њихово спасавање.
Ови китови су груписани на четири места у размаку од више километара.
У јатима пилота китова, који се тако називају јер се верује да сви у јату прате једног „пилота“, може бити од 10 до преко 100 животиња, а они живе нераздвојно, што можда може бити узрок за њихову познату тенденцију да сви заједно буду насукани на плажи, пише Би-Би-Си вајлдлајф магазин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала