- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руским дипломата одбијено учешће на свечаности поводом ослобођења Маутхаузена

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/C.Stadler/Bwag / Палата Хофбург у Бечу
Палата Хофбург у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Амбасади Русије у Аустрији ускраћено је учешће на меморијалној церемонији 5. маја поводом обележавања ослобођења концентрационог логора Маутхаузен, саопштило је руско дипломатско представништво.
„Аустријски комитет Маутхаузен саопштио је да (још једном) одбија захтев званичне делегације Руске Федерације и Републике Белорусије да учествују у традиционалним манифестацијама поводом 79. годишњице ослобођења концентрационог логора“, наводи се у саопштењу Амбасаде на Телеграм каналу.
Организације које представљају руске сународнике у Аустрији такође су добиле препоруку да се уздрже од учешћа.
Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је 18. априла да је руска амбасада у Берлину добила обавештење да је учешће руских званичника на свечаностима поводом годишњице ослобођења немачких концентрационих логора непожељно.
Следећег дана, руска дипломатска мисија је објаснила да је разочарана одлуком Немачке. Амбасада је појаснила да апел Немачке неће утицати на планове руских институција у Немачкој у вези са 79. годишњицом Победе. Представници Руске Федерације достојно ће одати почаст совјетским војницима који су дали животе за ослобођање света од нацизма, уверавала је дипломатска служба.
Погледајте:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала