Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У току трилатерални састанак делегација Београда, ЕУ и Приштине у Бриселу

© Фото : снимак са екрана/ИксДиректор канцеларије за КиМ Петар Петковић и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
У Бриселу је данас почео трилатерални састанак делегација Београда, Европске уније и Приштине.
У делегацији Београда су бројни експерти, а предводи је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, делегацију ЕУ предводи специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, а делегацију Приштине Бесник Бисљими.
Састанак је почео око 12.30 часова и на њему ће главна тема поново бити одлука такозване Централне банке Косова да забрани употребу динара на КиМ, али и формирање ЗСО.
Ово је шеста рунда дијалога на којој би требало да се разговара о једностраној одлуци Приштине да укине динарски платни промет на КиМ.
Претходни састанак на нивоу главних преговарача одржан је 18. априла у Бриселу, а Петковић је тада рекао да је Београд учинио апсолутно све у намери да пронађе решење поводом једностране и насилне одлуке Приштине да се укине динар и платни промет Србије на КиМ, али да Приштина не жели да се пронађе решење.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала