- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Лицемерни Запад од Србије тражи да заборави ко ју је бомбардовао

© Фото : видео скриншот/Јутјуб/KTV TelevizijaНАТО агресија 1999. године
НАТО агресија 1999. године - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова подсетила је на брифингу за новинаре на годишњицу бомбардовања Радио-телевизије Србије, када је погинуло 16 запослених, и још једном указала колико је Запад спреман да погази све норме и правила. Штавише, од Србије се сада тражи да то заборави, навела је она.
Она је нагласила да је бомбародвање РТС прошло не само некажњено, већ да су у НАТО то објаснили неопходношћу рата.
„Оно што је тада примењивано на Србији, сада се ради у Украјини“, рекла је Захарова на брифингу и указала на убиство руског ратног репортера од стране кијевског режима који плаћа Запад.
И као да је мало оно што су тада урадили Србији, додала је она, него се данас од ње тражи да заборави бомбардовање, спроводи се нови јапански експеримент.
„Онда су бомбардовали Јапан а данас их терају да то забораве. Сада покушавају да натерају Србију да заборави ко ју је бомбардовао, 2.500 жртава, међу којима и 89 деце, уништену инфраструктуру, губитке који се мере милијардама. Желе да окрену страницу историју, али заправо да натерају Србију да из свије историје истргне ту страницу као што је то било с Јапаном“.
Лицемерје Запада нема граница, он марљиво игнорише напад на зграду РТС-а у Београду 23. априла 1999. године, истакла је Захарова.
Подсетимо, пре неколико дана у зони специјалне операције погинуо је репортер листа "Известија" Семјон Јеремин. Он је од 2022. године извештавао са фронта - из Маријупоља, Марјинке, Волновахе, а био је рањен код Угљедара.
На недавној седници СБ УН посвећеној ситуацији у Украјини заменица амбасадора Јапана је рекла да се Токио, који је једини био жртва бомбардовања атомским бомбама токомрата, неће помирити са руском нуклеарном претњом.
Она је поменула бомбардовање Хирошиме и Нагасакија али не и да су иза тога стајале Сједињене Државе.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала