- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији открили колико је ракета „атакамс“ Вашингтон тајно послао Кијеву

© Sputnik / Yuryi AbramochkinВашингтон
Вашингтон - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
Пратите нас
Количина оперативно-тактичких ракета „атакамс“, повећаног домета, чије је слање Украјини амерички председник Џозеф Бајден тајно одобрио у фебруару, износи више од 100, објавило је америчко издање „Њујорк тајмс“, позивајући се на изворе.

„Средином фебруара, амерички председник Џозеф Бајден тајно је одобрио решење о слању више од 100 ракета повећаног домета, као и велике количине касетне муниције. Они су били део испоруке оружја Украјини вредне 300 милиона долара која је послата у марту“, наводи издање, позивајући се на америчког званичника.

Извор издања је нагласио да су Сједињене Америчке Државе прошле недеље тајно доставиле Кијеву „атакамс“ и да је украјинска војска моментално применила ово оружје.
Према верзији америчких медија, у оквиру испорука су први пут испоручене и модификоване ракете са дометом од 300 километара.
Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући испоруку Кијеву америчких тактичких балистичких ракета „атакамс“ истакао да САД испоручују Украјини оружје све већег домета, али то неће променити ток Специјалне војне операције, Русија ће у сваком случају остварити своје циљеве.
Он је нагласио да ће то донети много више проблема Украјини.
Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов истакао је да испоруку америчких ракета Кијеву није могуће оправдати, јер због оваквих поступака САД, појачава се претња по безбедност Крима и нових руских региона.
Претходно, Пентагон је потврдио Спутњику да су Украјини испоручене оперативно-тактичке ракете „атакамс“, повећаног домета за употребу, како се наводи, „унутар суверене украјинске територије“.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала