- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић спремио „метлу“ за Лејкерсе – 11. победа у низу! /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Леброн Џејмс
Никола Јокић и Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, предводио је Денвер Нагетсе до треће победе у првој рунди плеј-оф серије НБА лиге над Лејкерсима, укупно 11. узастопне над славним ривалом.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2024
СПОРТ
Александра Крунић за Спутњик: У Русији сам научила да предаја није опција
Денвер је славио са 112:105 у Лос Анђелесу и сада се налази само на победу од „ометлатавања“ реномираног противника и пласмана у даље коло плеј-офа.
Никола Јокић је на терену провео 39 минута, уписао 24 поена (9/13 из игре, 6/7 слободна бацања), 15 скокова и 9 асистенција за још један тзв. “Сомбор-дабл” (статистички учинак при којем му за трипл-дабл недостају тек један скок или асистенција). Уз то је имао и 1 украдену и 3 изгубљене лопте, као и 4 личне грешке.
За разлику од прве две утакмице серије, овог пута нисмо видели драматичну завршницу, али је утакмица генерално подсећала на многе прошле дуеле ова два тима. Лејкерси су током целог првог полувремена водили, предност је у неким тренуцима била и двоцифрена, али поучени искуством, навијачи Нагетса само су чекали када ће њихови пулени “додати гас” у другом полувремену.
То се догодило крајем треће четвртине, када је “Златно грумење” предвођено Јокићем и Ероном Гордоном отпочело преокрет. Вођство Денвера је крајем трећег периода износило и 12 поена, а средином четврте четвртине гости су дошли и до +15 и тако практично преломили меч.
Поред Јокића, у победничком тиму истакао се Ерон Гордон са 29 поена (12/18 из игре, 5/6 слободна бацања), 15 скокова и 3 асистенције. Џамал Мареј је убацио 22 (8/21 из игре, 5ск, 9ас), а Мајкл Портер јуниор је забележио 20 поена (8/16 из игре) и 10 скокова. Пети стартер Кентејвијус Калдвел-Поуп уписао је 5 поена.
Допринос клупе Нагетса био је незнатан (тек 12 поена), али уз овакву партију прве петорке није био ни неопходан.
Четврта утакмица серије такође ће се играти у Лос Анђелесу а тај дуел је на програму у недељу рано ујутру по српском времену. Победник серије Нагетс – Лејкерс у идућој рунди плеј-офа играће против бољег из окршаја Минесота Тимбервулвс – Финикс Санс. Тим из Минеаполиса има предност од 2-0 у победама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала