- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Награда коју је заслужио само Новак Ђоковић

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, освојио је пету Лауреус награду за најбољег спортисту, а када се погледа све што је српски ас урадио 2023. године јасно се долази до закључка да конкуренцију није ни имао.
Осим Новака Ђоковића за Лауреус награду били су номиновани још и Макс Ферстапен, шампион у Формули 1, Арманд Дуплантис и Ноа Лајлс, атлетичари и фудалери Лионел Меси и Ерлинг Холанд.
Иако су сви они остварили велика достигнућа 2023. године, биле су то номинације и на основу старе славе поготово када је реч о прослављеном аргентинском фудбалеру. Са друге стране био је Новак који је и са 36 година померао границе.
Српски ас освојио је Аустралијан Опен, Ролан Гарос, УС Опен, док је на Вимблдону играо финале. На првом месту АТП листе остао је преко 400 недеља и постао је апсолутни рекордер по броју Гренд слема титула јер сада има 24. Осим тога освојио је и завршни мастерс, а годину је завршио са седам трофеја.
Шпански „Пунто ди брејк“ писао је о томе како заправо нико од номинованих није ни заслужио награду осим Новака.
„Ове године на додели Лауреус награда било је мало узбуђења око тога који спортиста узима главну награду, није могао бити нико други до Новак Ђоковић, тренутно један од најбољих спортиста у историји, без обзира на дисциплину“, пишу Шпанци.
Први рекет света Лауреус награду освојио је још и 2012, 2015, 2016, 2019. године и са петом се изједначио са Роџером Федерером, легендарним швајцарским тенисером.
Никола Јокић и Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
СПОРТ
Амерички „осветници“ ће имати много времена за припрему дуела са Србијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала