- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп спреман да обнови савез са Орбаном

© AP Photo / Szilard KoszticsakВидео порука Доналда Трампа на скупу у Будимпешти Конзервативно-политичке акционе конференције
Видео порука Доналда Трампа на скупу у Будимпешти Конзервативно-политичке
акционе конференције  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2024
Пратите нас
Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је данас да је спреман да обнови конзервативни савез са мађарским премијером Виктором Орбаном.
Трамп је у видео поруци навео да се радује блиској сарадњи са Орбаном када буде, како је навео, још једном положио заклетву као 47. председник САД, пренео је АП.
Он је Орбана назвао великим човеком и истакао да је док је био председник САД радио с њим на унапређењу вредности и интереса САД и Мађарске.
Трампова порука емитована је на скупу у Будимпешти Конзервативно-политичке акционе конференције (ЦПАЦ) која је најистакнутија конзервативна организација у САД.
То је трећи скуп ЦПАЦ у Мађарској.
Орбан је био један од Трампових најближих савезника у Европи током његовог председничког мандата, а њих двојица су се састали на Флориди у марту.
Након њиховог састанка, Орбан је дао подршку Трампу и рекао да би само повратак Трампа у Белу кућу могао да донесе мир у Украјини.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала