- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад испао и остао без шансе да „освети“ Душана

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Српски тенисер Хамад Међедовић заустављен је у другом колу Мастерса у Мадриду, пошто га је победио Јиржи Лехечка - 7:5, 6:4. Чеху је у оба сета био довољан по брејк, како би елиминисао Пазараца, који би да је прошао у наредно коло имао прилику да освети Душана Лајовића, јер би играо са Тијагом Монтеиро. Бразилац је успео да шокира Циципаса.
Штета за Хамада Међедовића који је показао завидан ниво тениса у шпанској престоници, где се главног жреба домогао после два тријумфа у квалификацијама.
Талентовани тенисер из Новог Пазара стигао је до Мадрида иако је ове године одиграо свега четири меча у 2024. години.
Агресивном игром се Хамад изборио за две сет лопте у првом сету, након што је претходно повео 5:4, али их није искористио.
Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
Распад Клоповог система – свађа и претња Салаха: „Ако проговорим...“ /фото, видео/
Тада су „кола кренула низбрдо“ и све се распало. Лехечка је прво изједначио, а онда је већ у наредном гему успео да дође до првог брејка у мечу, да би на крају славио резултатом 7:5, после 47 минута борбе.
Индиспониран је, очигледно, у тим тренуцима био 130. рекет планете, па је Међедовић већ на старту другог сета дозволио ривалу да му поново „украде“ сервис. Експресно је Лехечка, иначе 31. на АТП ранг-листи успео да потврди брејк са само једним изгубљеним поеном.
Није се дао Међедовић, успео је у наредном сервис гему да одбрани чак шест брејк лопти и да дође до првог гема у другом сету.
Како се играло гем за гем, без брејка, до самог краја, тако је Лехечка прошао у наредно коло, где ће потпуно неочекивано играти са Бразилцем који је елиминисао фаворизованог Стефаноса Циципаса.
Због тога остаје још већа жал, јер би Међедовић имао прилике да се надиграва са Монтеиром, који је претходно послао кући Душана Лајовића.
Од српских тенисера у Мадриду вечерас, не пре 21.30 на терен ће изаћи Миомир Кецмановић који игра против Каспера Руда.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
Идеалан сценарио за Надалову величанствену пензију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала