- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанова драма у Хумској завршена поразом – Звезда и Војводина без голова

© Sputnik / Радоје ПантовићВечити дерби
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана поражени су од екипе ТСЦ-а у 32. колу Суперлиге резултатом 2:1. Претходно је Црвена звезда одиграла нерешено 0:0 против Војводине на гостовању у Новом Саду.
На важном испиту били су фудбалери Партизана који нису смели да допсуте пораз у Хумској, али то је био изазован задатак.
Већ од четвртог минута почеле су претње на гол црно-белих, а прилику је имао Петар Станић. Није је искористио и после тога је уследио мирнији период када је реч о шансама. Такав ритам потрајао је до 29. минута, а онда се догодио проблем за Партизан.
Александар Ћирковић примио је лопту од Пантовића и послао је право у мрежу чиме је утишао Хумску. Међутим, само шест минута касније Бибар Натхо постиже маестралан гол из слободног ударца.
Променио се ток меча, а ТСЦ је одмах покушао да поврати предност, али овога пута Ћирковић није успео да затресе мрежу.
Офанзивнији су били црно-бели у наставку, али у 71. минуту у игру улази Саша Јовановић који четири минута касније после центаршута Ђаковца постиже погодак за ново вођство гостујућег тима.
Могао је ТСЦ да стави тачку на меч, али пропуштена је велика шанса. Који минут касније црно-бели то кажњавају. Захид шаље лопту до Кастиља који погађа за 2:2. Међутим, судија убрзо после консултација са ВАР собом поништава погодак због офсајда.
Дуелу у Хумској претходио је сусрет Звезде и Војводине у Новом Саду. Фудбалери Црвене звезде отишли су на једно од најтежих гостовања у сезони, а није дуго времена морало да прође како би Војводина показала због чега је тако.
Прву шансу имао је Мирко Иванић, али није то била много опасна лопта по „Лала“. Брзо је стигао одговор на другој страни од Михаила Ивановића, али добро је свој посао одрадио Глазер.
Следећа шанса виђена је поново од стране домаћег тима. Сери је утрчао са леве стране и снажно послао лопту која је ударила у стативу. Прво полувреме завршено је без голова.
На старту другог дела игре добру прилику имао је Александар Катаи, међутим Царевић је био на добром месту и није дозволио гостима да поведу. Десет минута касније зицер није успео да искористи Сери на другој страни.
Играо се 68. минут када су сјајну акцију приказали Вукан Савићевић и Андрија Радуловић, али још једном добар посао одрађује Глазер. Конкрентији је и у наставку био домаћи тим, али ниједна лопта није нашла пут до мреже.
Последњу шансу да нешто промени имао је Хванг, упутио је одличан ударац, али одлично је и свој део посла још једном одрадио Царевић.
Кошаркашка лопта  - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
СПОРТ
Огласила се Звезда: Последња опомена за Илића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала