- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Јоаникије: Косово и Метохија - српско огњиште које нећемо оставити

© Sputnik / Лола ЂорђевићМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије истакао је данас, на празник Цвети, служећи литургију на темељима манастира Златица у Подгорици да је Косово и Метохија "старо српско огњиште које Срби неће оставити".
Јоаникије је поздравио децу са КиМ која су присуствовала литургији.
"С нама су деца са распетог, али светог Косова и Метохије и увек нам донесу радост. Косово и Метохија је наше старо српско огњиште, које не заборављамо и заборавити и оставити нећемо", поручио је Јоаникије, преноси Танјуг писање Срне.
Навео је да, "иако се множе искушења", народ из Црне Горе и "других српских земаља" не заборавља Косово и Метохију, него редовно иде и посећује га као и Јерусалим, "даје подршку страдалном српском народу и браћи, нарочито свештенству, монаштву и деци на Косову и Метохији".
"Светиње на Косову и Метохији привлаче много народа, не само наш, него и све оне који се интересују за духовност и културу", рекао је митрополит Јоаникије.
Празник Цвети обележава се у знак сећања на последњи, царски и свечани улазак Исуса Христа у свети град Јерусалим, и на последњу недељу његовог живота.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала