- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Савршени Јокић недовољан да се „почисте“ Лејкерси – Јовић узалуд одличан

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су Денвер - 119:108 и тако смањили резултат у плеј-оф серији на 1:3. Никола Јокић одиграо је савршен меч, који је окончао трипл-даблом, али ни то није било довољно да Нагетси стигну и до 12. узастопне победе против тима из Ел-Еја. Серија се сели у Колорадо, где ће бити одиграна наредна два меча.
Избегли су Лејкерси „метлу“ на старту плеј-оф серије. Имао је Денвер брејк из прошлог меча, водио са 3:0 и многи су помислили да би лако могло да уследи ново „чишчење“ у режији Јокића, Марија и екипе против Џејмса и другова, али се то није догодило.
Нова невероватна партија српског кошаркашког генија крунисана са 33 поена уз по 14 скокова и асистенција ипак није била довољна Денверу да дође и до четврте победе, јер је клупа у потпуности заказала.
С друге стране, Леброн Џејмс је био на висини задатка и убацио је 30 поена, имао је пет скокова и четири асистенције, а подршку му је пружио Ентони Дејвис са дабл-дабл учинком. Он је постигао 25 поена и имао чак 23 скока уз шест асистенција за безмало 42 минута проведених на паркету.
У ноћи између суботе и недеље и Никола Јовић морао је на посао. Српски репрезентативац који се изборио да буде важан шраф у Мајамију, одиграо је одличан меч у поразу од Бостона на Флориди резултатом 104:84.
Јовић је за непуних 34 минута проведених на паркету постигао 15 поена, имао је осам скокова и једну асистенцију. Ипак, то није било довољно да Мајами, без прве звезде Џимија Батлера, избегне убедљив пораз од Селтикса.
Џејлен Браун и Џејсон Тејтум предводили су са по 22 поена Келте до брејка на Флорид, те сада воде 2:1 у серији.
НБА резултати
Мајами - Бостон 84:104
Л.А. Лејкерс - Денвер 119:108
Филаделфија - Њујорк 19.00
Далас - Л.А. Клиперс 21.30
Лејкерси су добро отворили утакмицу, добили су уводну деоницу резултатом 28:23, да би одласка на велики одмор та предност порасла на двоцифрену – 61:48.
Једини период игре који је резултатски припао гостима из Колорада била је трећа четвртина, коју су актуелни шампиони НБА лиге решили у своју корист – 32:30.
Како је последњи квартал протекао без победника – 28:28, тако је било јасно да су Лејкерси ти који су се овога пута радовали и то после нестварног низа од 11 пораза у мечевима са Денвером.
Никола Јокић пружио је још једну МВП партију и генијалним решењима показао је због чега је најбољи играч света, без икакве дилеме. Цепао је мрежицу „језерџија“, хватао лопте и на све то делио „оне“ његове лудачке асистенције, иза леђа, без гледања и остало, за шта Лејкерси апсолутно нису имали решење.
Ипак, расположени Мајкл Портер Џуниор који је убацио 27 поена уз 11 скокова и Џејми Мареј који је бројао до 22, нису били довољни да се нокаутирају грогирани Лејкерси.
Тренер Жељко Обрадовић поздравља навијаче  - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
Жељко Обрадовић остаје у Партизану!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала