- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Ђино Ванели стиже у Србију: Спектакл на јубиларном 40. Ваљево џез фесту

© Фото : Спутњику уступила Маријана РајићПлакат 40. Ваљево џез феста
Плакат 40. Ваљево џез феста - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
Пратите нас
Ваљевски Џез фест, једна од најдуговечнијих манифестација у региону, биће од 16.до 18. маја регионални центар културних дешавања. Са мотом „Историја, традиција, спектакл“, обележава се четири деценије постојања култног фестивала, који је угостио сва престижна имена џез сцене са наших простора.
У складу са значајем великог јубилеја, организатори су ове године учинили још један искорак у жељи да покажу да је Ваљево са аспекта визије, организације, а посебно избора извођача у потпуности дорасло амбицијама да се такав догађај обележи достојно.
„Имамо велику част да премијерно у овом делу Европе представимо велику светску звезду Џина Ванелија. Тиме је фестивал први пут добио интернационални карактер, уз позиционирање на мапи озбиљних европских догађаја. То је и био циљ када смо правили визију будућности раста и развоја најстарије манифестације у граду“, каже Милан Ђурђевић, уметнички директор Ваљево џез фестивала.
Он најављује и наступе домаћих талентованих извођача на челу са пијанистом Слободаном Драговићем, уз посебну посластицу за џез сладокусце - наступ Биг Бенда РТС-а са ненадмашним Урошем Перићем.
Ови еминентни уметници ће извести програм под називом „Трибјуте то Реј Чарлс“.
Гино Ванели наступиће 16.маја у сали Омни центра, а преостала два програма ће бити одржана 17. и 18. маја на Тргу Десанке Максимовић уз бесплатан улаз.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала