- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезде „угасиле“ Луку /видео/

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса изједначили су у плеј-оф серији са Даласом на 2-2 победом у четвртој утакмици резултатом 116:111 у којој се није прославио Лука Дончић, иако је забележио, барем статистички, веома добар учинак.
Дончић је утакмицу завршио са трипл-дабл статистиком, имао је 29 поена уз по десет скокова и асистенција, али и чак 14 промашаја у шуту из игре.
Њега је у сенку бацио саиграч Кајри Ирвинг са 40 поена, али ништа није могло да спасе Далас од катастрофалног почетка утакмице.
Клиперси су прву деоницу добили са чак 39:16, у једном моменту друге деонице су имали и 31 поен предности (55:24), али је у трећој на крилима бриљантног Ирвинга Далас успео да се врати на свега два поена заостатка (78:76).
Два пута је Далас изједначио, једном и повео у последњем кварталу, али није имао довољно снаге да заустави звезде НБА лиге окупљене у тиму Клиперса.
Феноменалне партије су пружили Пол Џорџ и Џејмс Харден са по 33 поена, заједно су имали један мање промашај у шуту од Дончића, али и велику подршку саиграча – Ивица Зубец је имао 13 поена, док су Теренс Мен и Норман Пауел убацили по 11.
Серија је сада изједначена на 2-2, а у наредној утакмици домаћини су Клиперси, у ноћи између 1. и 2. маја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала