- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Где је Олга стала – продужила је Арина: Спектакуларна победа Белоурскиње над страшном Американком

© AP Photo / Lynne SladkyАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, пласирала се у четвртфинале мастерса у Мадриду победом над Данијел Колинс, америчком тенисерком која је у нестварној форми, резултатом 4:6, 6:4, 6:3.
Оно што је Олга Даниловић у другом колу почела, Арина Сабаленка је у осмини финала довршила. Српска тенисерка била је на корак од велике сензације када је повела против Данијел Колинс, али Американка је успела да победи.
Мучила се и против Румунке Жаклин Кристијан, а онда је стигла до Арине Сабаленке која је све то наплатила.
Белорускиња је рано испустила сервис гем, али је успела да узврати противници, међутим Американка је направила нови брејк и повела са 5:2. Смањила је Арина потом заостатак, али ипак није могла да „преотме“ сет.
У другом сету много су сигурније и боље играле обе тенисерке. Било је брејк лопти, али неискоришћених све до деветог гема када је своју шансу коначно успела да искористи Сабаленка. Тиме се потпуно вратила у меч.
Преузела је моћна Белорускиња иницијативу, диктирала је темпо и имала је два брејка предности у трећем сету. Американка је успела да врати само један па је тако поражена после невероватнг низа од 15 везаних победа.
Ова Аринина победа најбољи је доказ да се она потпуно вратила у ритам. Колинс је до Мдрида била тенисерка за коју је слободно могло да се каже да је у најбољој форми. Освојила је титуле у Мајамију и Чарлстону, али сада је заустављена.
„Била је тешка битка, играла је невероватан тенис. Хвала вам што сте остали и подржали нас. Због тога заиста волим Мадрид, ви сте невероватни. Хвала вам пуно на подршци и дивној атмосфери“, рекла је Белорускиња после победе.
Сабаленка ће се за полуфинале борити против младе Рускиње Мире Андрејеве.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Незаустављиви Јокић и Мареј поново срушили Лејкерсе – Денвер је у полуфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала