- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Двојица Руса у четвртфиналу Мадрида – Медведев и Рубљов би могли на Надала и Алкараса

© AP Photo / Mark J. TerrillДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Руски тенисери Данил Медведев и Андреј Рубљов пласирали су се у четвртфинале мастерса у Мадриду победама над Александром Бубликом (7:6, односно Талоном Грикспором (6:2, 6:4).
Сусрет Данила Медведева и Александра Бублика љубитељи тениса чекали су са нестрпљењем јер се обојица муче на шљаци и лако плану.
Међутим, Рус и „бивши Рус“ били су фокусирани и мирни током целог меча, а четврти рекет света оправдао је улогу фаворита.
По један брејк разменили су у првом сету, а онда је Данил био одличан у тај-брејку и на тај начин је стигао до предности. Тако фуриозна завршница донела му је самопоуздања пред наредни сет у који је ушао силовито.
Два брејка направио је Медведев, спасао је једну брејк лопти и чинило се да је Бублик већ у тим тренуцима мислима био у свлачионици. Успео је на моменте поново да заплаши Данила казахстански тенисер руског порекла, али није могао да га изненади.
У четвртфиналу руски тенисер бориће се против победника из дуела Рафаел Надал - Јиржи Лехечка.
Још један Рус бориће се за место у полуфиналу. Андреј Рубљов се вратио у форму! Иако на претходних неколико турнира није успевао да упише победу, Мадрид му прија што показују и резултати.
Андреј је толико био добар у мечу са Талоном Грикспором да Холанђанину у оба сета није допустио ниједну брејк лопту. У првом сету противнику је одузео два сервис гема, док му је у другом био довољан и један за победу.
Баш као и Медведев и Рубљов би могао да игра против Шпанца јер у четвртфиналу чека победника дуела Карлос Алкарас - Јан Ленард Штруф.
Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
СПОРТ
Амерички систем – ментори као врећа за ударање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала