- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија у УН: Украјина истиче умешаност у убиства руских новинара, а Запад ћути

© AP Photo / John MinchilloПрви заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански
Први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2024
Пратите нас
Украјина отворено истиче умешаност у убиства руских новинара, док Запад свесно затвара очи на то, изјавио је заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

„Екстремно испољавање нетрпељивости према другим становиштима су циљана брутална убиства руских новинара која су извршена терористичким методама. Притом, званични Кијев отворено истиче своју умешаност у извршење тих злочина“, рекао је Пољански.

Он је подсетио да су „од руку украјинских обавештајних служби и њихових агената“ погинули новинарка Дарја Дугина, ратни дописник Владлен Татарски, уредник ТВ и радио компаније „Таврија“ Олег Клоков, ратни дописник РИА „Новости“ Ростислав Журављев, дописник телевизије „Русија 24“ Борис Максудов, док је „терористички напад чудом преживео“ писац Захар Прилепин.
„На све те злочине Кијева, његови западни покровитељи затварају очи“, истакао је Пољански.
Такође је оценио да хладнокрвно испланирана убиства новинара само потврђују подлу суштину неонацистичког режима председника Украјине Владимира Зеленског.
„Врхунац цинизма било је ћутање Вашингтона, које говори само за себе, након смрти новинара Гонзала Лире у јануару ове године у тамницама Службе безбедности Украјине. Трагедија Гонзала Лире, који је себи дозволио да има сопствено мишљење, поново је приказала право лице 'колективног Запада' који се на речима ревносно залаже за слободу говора и журналистике, док их у пракси штити само када је то у њиховом интересу“, закључио је Пољански.
Подсећамо, у јануару је саопштено да је у украјинском затвору умро блогер Гонзало Лира који је имао држављанство САД и Чилеа. О његовој смрти известио је амерички новинар Такер Карлсон, а то је касније потврдио и Стејт департмент. Карлсон је писао да је Лира „од јула мучен у украјинском затвору“ због тога што је критиковао украјинског председника Владимира Зеленског.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала