- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: НАТО нема чаробно решење за победу Украјине

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASЗаставе Украјине и НАТО-а
Заставе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Северноатлантска алијанса може отворено да уђе у украјински сукоб како би покушала да спаси Кијев од пораза, пише лист „Халеј“.
„НАТО још увек може да одлучи да директно учествује у сукобу како би спречио пораз Кијева, што је, према саопштењима на Западу, изузетно опасно по безбедност целог европског континента“, наводи се у чланку.
Истиче се да Вашингтон наставља да подржава кијевски режим, упркос одсуству знакова победе или могућности повратка територија, изгубљених у борбеним дејствима.
Истовремено, аутор чланка скреће пажњу да НАТО више говори да планира да помогне, него што нешто заиста чини за Оружане снаге Украјине.
„Сви извештаји већине западних земаља и војних аналитичара потврђују да овај пакет помоћи неће бити чаробно решење које ће обезбедити победу Украјине“, закључује се у чланку.
Прошле недеље је министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио да су украјинске снаге од почетка СВО изгубиле готово 500.000 људи. Он је истакао да сада руске јединице имају иницијативу дуж целе контакт-линије и настављају да потискују украјинске снаге.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала