- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД прошириле списак антируских санкција

© Sputnik / Alexey AgarishevЗграда америчког Министарства финансија у Вашингтону
Зграда америчког Министарства финансија у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле су нове антируске санкције против десетине физичких лица и организација, саопштило је америчко Министарство финансија.
Како се наводи у саопштењу, на списку санкција налазе се десетине физичких лица за које Вашингтон сумња да су повезана са руским војно-индустријским комплексом и са њим везаним компанијама, међу којима су држављани Русије, Азербејџана и Белорусије.
Међу компанијама којима су уведене санкције су Фабрика аутомобила „Урал“, Брјанска фабрика аутомобила, фабрика за производњу електронике „Протон“, фабрика „Електроприбор“ у Казању, „Рау фарм“, компаније групе „Сибантрацит“, Јарославска фабрика мотора и друга руска предузећа.
Вашингтон је, између осталог, санкције увео руским снагама за радијациону, хемијску и биолошку заштиту.
Санкције су уведене и авио-компанији „Победа“, додаје се у саопштењу.
У вези са објавом о санкцијама руском авио-превознику, дат је рок од три месеца за прекид сарадње са њим, следи из одлуке министарства.
Истовремено ће овој авио-компанији до 30. јуна бити дозвољене испоруке робе и услуга, а плаћања до 30. јула.
Санкције које је увело Министарство финансија САД значе забрану сарадње са наведеном компанијом за америчке грађане и предузећа, као и блокирање средстава и имовине компаније у Сједињеним Америчким Државама.
Санкције су уведене и за 16 бродова, међу којима су бродови који плове под руском заставом „Андреј Осипов“, „Арктик 1“, „Арктик 2“, „Баренц“, „Беринг“, „Мангазеја“, „Михаил Бритњев“, „Рт Дежњев“, „Рт Флора“, „Рт Шмит“, „Рт Жеље“ и „Василик Лановој“.
САД су увеле санкције и руским организацијама „Нефтегазстрој“ и „Газдобича“, саопштило је Министарство финансија.
У саопштењу се наводи да увођењем санкција овим организацијама Сједињене Америчке Државе следе циљ „ограничавања будућих енергетских прихода Русије и успоравања развоја будућих пројеката“.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала