- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Играју се две мајсторице у Евролиги: Панатинаикос добио нови спектакл – Олимпијакос срушио Барселону

© AFP 2023 / LLUIS GENEНикола Милутинов
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Олимпијакоса приредили су прави спектакл у четвртој утакмици против Барселоне коју су савладали резултатом 92:58. Далеко неизвесније било је у Београду где је после велике борбе Панатинаикос такође изборио мајсторицу победом над Макабијем резултатом 95:88.
Имала је Барселона прилику да буде први тим који се ове године пласирао на Фајнал фор и добро су отворили дуел против Олимпијакоса уз највећу предност до седам поена.
Преокрет је почео да режира после слободних бацања Филип Петрушев чији су поени донели изједначење, а то је уједно био и почетак серије Олимпијакоса. Пуних четири минута у другој деоници кошаркаши Барселоне нису могли до коша, а за то време грчки тим уписао је 15 поена, четири од тога Никола Милутинов.
Серију је прекинуо тројком Паркер, али Петрушев и Милутинов наставили су да погађају за Олимпијакос и тако су свој тим довели до 19 поена предности.
Није могла Барселона ни да се понада. Страшна партија Олимпијакоса настављена је и у трећој деоници, а већ је тада постало јасно да ће коначног победника овог дуела морати да одлучи мајсторица.
Чак 31 поен предности имао је грчки тим на пет минута до краја меча и Барселона је била на корак од праве катастрофе. Вођство Олимпијакоса је само расло и на крају су славили са 34 поена предности.
Барселона је имала само једног двоцифреног играча, то је био Паркер са десет поена, док је утисак био да су у Олимпиајкосу сви били разиграни.
Најбољи је био Мекисик са 21 поеном, шест скокова и два поена. Петрушев је уписао десет поена, пет скокова и једну асистенцију док је Милутинов уз осам поена имао и 11 скокова.
После једне, заказана је и друга мајсторица.
Ако је нешто могло да се очекује од сусрета Макабија и Панатинаикоса била је то неизвесна утакмица. Потрудила су се оба клуба да направе кошаркашки спектакл у Београду, а грчки тим почео је боље и повео у првој деоници.
На два минута до краја четвртине тројка Ривера све је променила јер је њом почела серија Макабија 11:2. Успели су на почетку друге деонице домаћини да стигну до пет поена предности, али успео је то Панатинаикос да стигне.
Дуел је постајао све неизвеснији, а Панатинаикос је био тај који је одржавао малу предност. Последњу деоницу боље су отворили кошаркаши клуб из Тел Авива, пришли су на само поен заостатка, а онда Браун погађа под фаулом за преокрет.
Било је то десето смењивање вођства на овом мечу. Сјајни Нибо одржавао је предност Макабија, а иако се чинило да ће се она полако повећавати, још једном је стигао одговор Панатинаикоса који се није предавао.
На два минута до краја грчки тим поново долази до вођства које Слукас на пет минута до краја повећава на пет поена.
Изборио се на крају Панатинаикос за мајсторицу после нове изузетно тешке утакмице са упорним Макабијем. Највеће заслуге за то иду Нану који је уписао 27 поена, три скока и четири асистенције, али и Слукасу који је постигао 20 поена. Матијас Лесор имао је 17 поена, седам скокова и три асистенције.
На другој страни најбољи је био Браун са 17 поена, пет скокова и пет асистенција.
Александар Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
СПОРТ
Када пада онда лије – Његош режирао пети узастопни пораз Партизана! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала