- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Милионери“ славе дуплу победу – частили себе и Немачку

© AP Photo / Martin MeissnerБорусија Дортмунд
Борусија Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2024
Пратите нас
Борусија Дортмунд направила је велику ствар за себе и за немачки фудбал захваљујући тријумфу над ПСЖ-ом у првом полуфиналном мечу Лиге шампиона. Милионери“ су обезбедили да Немачка има пет клубова наредне године у елитном такмичењу, јер су на УЕФА националној листи коефицијената осигурали недостижну предност у односу на Енглезе и Французе.
Трка је готова, а као победник су изашли Немци! И то захваљујући Борусији Дортмунд и Никласу Филкригу, једином стрелцу у првом одмеравању снага са Пари Сен Жерменом на Вестфалену.
Јасно је да није искључиво Дортмунд заслужан што ће Немци имати чак пет представника у елитном друштву наредне сезоне, велики посао одрадио је Бајерн који се такође домогао полуфинала Лиге шампиона и остао је непоражен у првом двобоју са Реал Мадридом, док је и Бајер Леверкузен догурао до полуфинала Лиге Европе, где ће у четвртак увече играти први меч против Роме.
Тако ће Немци уз Италијане имати чак пет представника, док ће Енглези, Французи и Шпанци остати са по четири тима у Лиги шамиона.
Интересантно је да би управо Борусија могла да извуче највећи бенефит из целе приче, пошто су изабраници Едина Терзића петопласирани тим Бундеслиге три кола пре краја сезоне и имају пет бодова заостатка у односу на четвртопласирани Мајнц.
На УЕФА листи објављеној првог маја, Италија има 19.428 бодова, Немачка је иза њих са 18.357, док су Енглези трећи са 17.375, а Французи на далеких 16.083, те не могу да стигну Немце и угрозе их на било који начин, без обзира што буде у реваншу између Пари Сен Жермена и Дортмунда на Парку принчева 7. маја.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2024
СПОРТ
Минималац Дортмунда – одлука о финалисти пада у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала