- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Надлежне службе ће сачувати безбедност

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је поводом навода да већи број Бошњака сутра у Поточарима планира окупљање како би испровоцирала Србе и тако изазвали инциденте, да је то ствар за надлежне службе које ће то веома ефикасно решити.
"Верујем да постоје такви умови који би покушали на такав начин нешто да спреме, али у сваком случају треба дати прилику тим службама да заврше то све да не буде никаквих спекулација", навео је Додик.
Он је нагласио да ствари треба смирити и предузети све законске и друге мере како би се направила потпуно безбедносно неутрална средина, преноси РТРС.
Напоменуо је да Бошњаци имају могућност да обележе све своје догађаје на простору Републике Српске, што није случај са Србима у Федерацији БиХ.
Додик је рекао да ће надлежне службе у Републици Српској учинити све да потпуно безбедно протекне и предстојеће отварање обновљене џамије Арнаудија у Бањалуци.
"А напади из Федерације БиХ да се све искористи и направи проблем, а поготову сада, у узлету општих осуда према Србима на глобалном нивоу од њихових савезника, очигледно неки желе да искористе, па и ти који имају намеру да то ураде", казао је Додик у изјави за Срну.
Веће окупљање Бошњака планирано је за Васкрс у Поточарима код Сребренице, а намера је и да се провокацијом српског народа покушају изазвати инциденти.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала