- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Грчка увела апликацију за плаже, казне до 60.000 евра

© Sputnik / Татјана РадојичићПлажа у Црној Гори
Плажа у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
Пратите нас
Нова дигитална апликација "MyCoast" за плаже, која је већ спремна за коришћење, представљена је пре неколико дана у Грчкој, од стране министра за дигиталну управу Димитриса Папастергиуа и министра за националну економију и финансије Костисa Хацидакисa.
Према речима Папастергиоуа, апликација је већ доступана у App Store, као и на Гугл Плеју, а грађанима је доступна бесплатно за подношење притужби на заузимање плажног простора или кршење концесије.
"Сви се сећате уклањања плажних сетова прошлог лета. Индикативно је да је, упркос проблемима конкретне службе, прошлог лета обављено 4.500 провера и утврђено 1.750 прекршаја. Од прошле године држава је показала своју ригорозност по овом питању и од тада смо се обавезали на свеобухватну интервенцију по овом питању, што је закон у вези са коришћењем јавне имовине у приморским областима. Постоје строге казне између 2.000 и 60.000 евра, али и казне које иду и до одузимања концесионе дозволе и коначног одузимања концесионе дозволе. Ми смо против закона најјачих на плажама. Ми смо против малтретирања", рекао је између осталог грчки ресорни министар Хацидакис, преноси грчки Ерт њуз.

Како апликација функционише

Отварањем апликације корисник треба да лоцира област интересовања или претраживањем на мапи апликације или скенирањем QР кода концесије, који ће обавезно бити истакнут на знаку на плажи. Чим се подручје лоцира, на екрану мобилног се приказује полигон концесије и његови детаљи (локација, почетак, крај, употреба, површина). Уколико грађанин открије самовољно заузимање земљишта или ометање слободног приступа, може поднети наведене притужбе путем апликације, одабиром одређене концесије или одређене тачке на мапи ако не постоји активна концесија.
Корисник наводи разлог жалбе, уноси кратак опис проблема и бира да ли ће жалба бити поднета анонимно или по имену.
Напомиње се да се само једна рекламација може поднети истог дана са истог уређаја и за исту концесију, као и да се рекламација може поднети са мобилног уређаја који се налази у близини места давања концесије. Уколико није могуће поднети приговор путем апликације, приговор се подноси на други одговарајући начин пред било којим државним органом, који је дужан да исти истог дана проследи надлежној Служби за некретнине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала