- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић скенирао „вукове“: „Опасни су“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
Пратите нас
Одбројавање је завршено и све је спремно за спектакуларан двобој Денвер Нагетса и Минесоте у полуфиналу НБА плеј-офа Западне конференције, а први меч заказан је у ноћи између суботе и недеље, сат времена иза поноћи. Никола Јокић причао је о врлинама и манама „вукова“, које је до танчина скенирао заједно са својим тимом.
Изузетно узбудљиве мечеве у регуларном делу сезоне одиграли су Денвер и Минесота који су завршили у прва три места Западне конференције, заједно са Оклахомом, која ће у полуфиналу играти против Даласа, након што су Лука и Кајри избацили Лос Анђелес Клиперсе.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
СПОРТ
Далас у полуфиналу – Лука и Кајри пресудили Клиперсима /видео/
Сада је време за оно право, јер ће се у финалу пре финала сударити актуелни шампиони НБА лиге и фантастични „вукови“, које предводи маестрални Ентони Едвардс. У претходна три меча Минесоте у плеј-офу исписао је историју америчке лиге, као први кошаркаш који је на три узастопна меча имао просек 35+. Убацивао је и преко 40, а просек у четвртфиналу био му је 31 поен уз 6,3 асистенције и осам скокова.
Све то врло добро зна и Никола Јокић који је до танчина „скенирао вукове“. Познато је колико добро кошаркашки геније из Сомбора „чита“ игру ривала и у огромној мери олакшава посао тренеру Мајклу Мелоун и својим саиграчима на паркету.
„Минесота је изузетно опасан тим и имају одговор на све. Могу да играју са ниском поставом, као и са високом, Не смемо да губимо превише лопти. Морамо да шутирамо из сваког поседа, то је изузетно важно, јер су они изузетно опасни у контри, талентовани су и сви трче и могу да погоде за два или три поена“, рекао је Никола и додао:
„На све то додајте да су најчвршћа одбрана лиге. Агресивни су на том делу терена и то је кључ. Морамо да пронађемо начин са тим да се избиримо. С друге стране, у нападу користе све играче. А, разлика између ових и мечева у регуларном делу је што смо сада и ми и они комплетни, у тим претходним одмеравањима снаге увек је неко недостајао“, истакао је Јокић.
„Вукови“ су „појели“ Финикс резултатом 4:0 и прилично лако и брзо се домогли плеј-офа, док је Денвер препустио Лејкерсу само једну победу у серији.
Причајући о ривалу, америчке медије је посебно интересовало шта Никола Јокић мисли о њиховом најбољем појединцу Ентонију Едвардсу.
„Фантастичан и јако опасан кошаркаш. Изузетно талентован и мотивисан, играч који у свом арсеналу има апсолутно све. Забаван је момак и надам се да ћемо се и ми забавити“, рекао је Јокић пред први меч Денвера и Минесоте који ће бити одигран у Колараду у „Бол арени“.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
СПОРТ
Далас у полуфиналу – Лука и Кајри пресудили Клиперсима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала