- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срушио тројкама моћну Барсу, па говори за Спутњик: „Није мала ствар – све је ушло!“

© Фото : АБА лига / Мега / Ивица ВеселиновМихајло Андрић
Михајло Андрић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2024
Пратите нас
Михајло Андрић, некадашњи млади репрезентативац Србије и кошаркаш Партизана, који брани боје Андоре, одиграо је одличну партију против Барселоне у АЦБ лиги. Срушио је великана тројкама у последњој деоници. За Спутњик истиче да у току сезоне није имао проценте какве је желео, али да је против Барсе све „ушло“, те да је ово огромна победа.
Андрић је уписао 14 поена, погодио је четири тројке без промашаја и имао веома тешко полагање за два поена.
Најважније поене дао је у последњој деоници и бацио на колена моћну Барсу. Иако је Андора била аутсајдер, намирисала је своју шансу због тешког распореда противника.
„Знали смо да имају тежак распоред, да имају две утакмице, играли су против Олимпијакоса у среду, па петак, па с нама. Очекивали смо да неће моћи да се спреме, а ми смо имали седам дана да се спремимо. Нисмо баш очекивали победу, али надали смо се да можемо да одиграмо добро. Одиграли смо изванредно! Посебно у нападу, убацили 108 поена“, почиње бивши капитен Партизана за Спутњик.
Наравно, није крио задовољство после одличног издања.
„Јесам задовољан, како не бих био. Победити Барселону није мала ствар, мислим да ми је први пут. Играо сам два пута са Партизаном против Барсе, али нисам успео. Добра партија. Прво полувреме сам био без шута из игре и на крају се отворило. Добио сам неке своје шутеве које нисам нешто ни убацивао ове године, али ушло је све. Тројке ми јесу главни нападачки квалитет. Знају то и људи у клубу, две године сам овде, знају. Не могу да се похвалим ове године како сам шутирао и какве сам утакмице имао, али верујем да је мој главни квалитет и да ће прорадити“, констатовао је Андрић.
И поред сјајне роле, остаје на земљи.
„Практично су дошли без тренинга. Али, нећу да умањујем нашу одличну партију, убацити 108 поена, па коме год, небитно... Није лако. Нисмо имали овакве проценте одавно, шутирали смо чак 60 одсто за три поена“, задовољан је српски кошаркаш.
Већ две године је у Андори, а има прилику да игра АЦБ лигу, по многима најјачу "домаћу" лигу у Европи.
„Нисам играо само ВТБ, али ове остале лиге које сам играо, дефинитивно је најјача шпанска. Стално се дешавају нека изненађења, ритам евролигашких тимова је исцрпљујућ па је за њих изузетно тешко. Доста добрих играча, тимова, тренера“, открива Андрић.

Сви ме у Шпанији питају за Жељка и Партизан

Као бившег кошаркаша и капитена црно-белих неизоставно је питање о актуелном стању у редовима Партизана.
Како му се чини сезона до сада?
„Није испало како су очекивали, али тако је у спорту, много фактора утиче да ли ће бити резултата. Сигурно да су очекивања била огромна, Фајнал фор, борба за титулу, али то није лако. Много ствари утиче на то, повреде, како екипа реагује. Партизан има добар тим, мислим да није проблем у селекцији. Много је изгубљених утакмица на једну лопту. Могло је лако да оде на другу страну, да гледамо Партизан у четвртфиналу, али шта је ту је. Драго ми је да је Партизан опет у врху Евролиге и да чујем коментаре по Шпанији, питају ме људи за ситуацију и навијаче. Партизан се гледа другачијим очима“, констатује Андрић.
Наравно, није му промакла вест да је Жељко Обрадовић потписао нови двогодишњи уговор.

„Највеће тренерско име у Европи, сви знају - и ко прати и ко не прати кошарку - зна за Жељка. Његов повратак у клуб, то је аутоматски дигло све. Знају у Шпанији да сам играо у Партизану, питају стално и сада виде Партизан као једну велику екипу“, констатовао је Андрић и закључио разговор за Спутњик.

Андрић је у Партизану играо од 2012. до 2018. године, а касније је наступао за Гетинген, Колос, Афјон, Промитеас и сада је у Андори од 2022. године.
Михајло Андрић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2024
СПОРТ
Михајло је срушио Барселону! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала