- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос у Берлину – повређено најмање 155 полицајаца

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2024
Пратите нас
Најмање 155 полицајаца повређено је у навијачким нередима на утакмици немачке четврте фудбалске лиге између Динама из Берлина и Енерги Котбуса, саопштено је данас из берлинске полиције.
Из полиције је речено да су од последица удисања сузавца који је полиција испалила како би зауставила нереде повређена 43 градска и 73 федерална полицајца, физички је повређено 28 федералних полицајаца, а ране од пиротехничких средстава задобило је њих 11.
Лист Билд наводи да су ухапшена 74 навијача, а да су против 62 поднете кривичне пријаве због, између осталог, нарушавања мира, физичких напада на органе реда и пружање отпора при хапшењу.
Утакмица је прекинута у 20. минуту због избијања туче на трибинама, при чему су навијачи Динама запаплили шалове и заставе са ознакама ривалског тима.
У саопштењу се додаје да су навијачи испалили пиротехничка средства на полицијске снаге и редаре који су стајали у близини терена, након чега су припадници безбедносних снага ушли на трибине и покушали да приведу навијаче.
Енерги Котбус је победио резултатом 2:0, а сукоби навијача настављени су и после утакмице, пише Билд.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2024
СПОРТ
Ђоковић чека ривале – Рус и Московљанка бране трон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала