- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Макрон: Снага и домет руских ракета доводе Европу у опасност

© AP Photo / Christophe Petit TessonПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2024
Пратите нас
Могућности и домет руских балистичких ракета представљају опасност по европске земље, изјавио је француски председник Емануел Макрон у интервјуу за „Трибун“.

„У Украјини је под ризиком безбедност Европљана, јер се она налази 1.500 километара од наших граница. Ако победи Русија, следеће секунде неће бити безбедна ни Румунија, ни Пољска, ни Литванија, ни ми. Снага и домет руских балистичких ракета све нас стављају у опасност“, истакао је Макрон.

Француски председник сматра да би постављање било каквих ограничења у конфронтацији са Русијом престављало знак слабости.
„Каква је слабост а приори постављати (себи) ограничења у односу на таквог непријатеља. Напротив, морамо га лишити сваке видљивости, пошто управо то ствара потенцијал за обуздавање. Смисао стратешке двосмислености је да се ни о чему не говори превише“, оценио је Макрон.
Француски лидер сматра и да је Русија „постала дестабилизујућа сила која себи не поставља никаква стратешка ограничења“.
Он се, међутим, заложио и за наставак дијалога са Русијом.

„Радимо праву ствар остављајући отворена врата за преговоре са Русијом. У супротном бисмо се одрекли међународног поретка, а самим тим и мира и безбедности“, закључио је Макрон.

Макрон је раније у интервјуу за „Економист“ изјавио да постоји могућност да се размотри слање трупа у Украјину на захтев Кијева, ако руске снаге пробију линију фронта.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао је Макронову изјаву веома опасним трендом. Песков је додао да ће Русија наставити специјалну војну операцију у Украјини док се не остваре сви постављени циљеви.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала