- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа: Нетанијаху се сложио да прелаз Керем Шалом буде отворен за помоћ

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је председнику САД Џозефу Бајдену да ће обезбедити да прелаз Керем Шалом између Израела и Газе буде отворен за хуманитарну помоћ, саопштила је Бела кућа.
У саопштењу се истиче да је Бајден у разговору са Нетанијахуом поновио "јасан став о Рафи", пренео је Ројтерс.
Како су претходно јавили светски медији, Бајден је поновио у телефонском разговору са Нетанијахуом забринутост САД због инвазије на Рафу, где се склонило више од милион цивила из других делова Појаса Газе и затражио хитно отварање прелаза Керем Шалом ка Појасу Газе како би хуманитарна помоћ могла да стиже у ту палестинску енклаву.
Бајден је рекао да верује да је постизање прекида ватре са Хамасом најбољи начин да се заштите животи израелских талаца у Гази, пренео је АП позивајући се на неименованог портпарола Беле куће.
Разговор је вођен неколико сати пре него што ће Бајден угостити јорданског краља Абдулаха Другог на приватном ручку у Белој кући.
Нетанијаху је јуче одбацио међународни притисак да заустави рат у Гази поручивши да ако Израел буде приморан да буде сам, остаће сам.
"Кажем светским лидерима: никакав притисак, никаква одлука било ког међународног форума неће спречити Израел да се брани", рекао је он, говорећи на енглеском и истакао "никада више је сада".
Израелски тенк - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
СВЕТ
Израелска војска почела евакуацију палестинских цивила из Рафе, спрема се офанзива
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала