- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одлука да не брани за Србију у Паризу натерала легенду да се повуче: „Хвала свима“

© AFP 2023 / MARTIN BERNETTIБранислав Митровић
Бранислав Митровић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Бранислав Митровић, легендарни голман ватерполо репрезентације Србије, донео је одлуку да заврши каријеру. Трофејни српски ватерполиста желео је да се пензионише после Олимпијских игара у Паризу, али претходно је сазнао да се његово име неће наћи на списку.
Преко 200 мечева у репрезентацији Србије, две златне медаље са Олимпијских игара (2016, 2020), злато са Светског првенства(2015), четири злата са Европског првенства, све је то Бранислав Митровић током своје каријере остварио.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
СПОРТ
Новак сазнао пут до титуле у Риму: Поново креће од Руса – у финалу могућ сусрет са Надалом
За Србију се увек борио срцем и желео је да играјући за њу и заврши каријеру, али није се дало. Српски голман сазнао је да Урош Стевановић, селектор репрезентације, планира у Париз да води млађе, па је тако одлучио да је већ сада време за повлачење.

„Хвала свим клубовима који су ми пружили прилику да играм за њих. Хвала мојим другарима. Хвала мојим родитељима без којих све ово не би било могуће. И хвала мојој породици без које све ово не би имало смисла“, написао је Митровић на друштвеним мрежама.

Са Србијом је још освојио и шест Светских лига, био је шампион и Медитеранске игара, док је велики траг оставио и у клупској каријери.
Каријеру је започео у Војводини, а за Партизан је играо у периоду од 2007. до 2010. године. Потом је наступао за Ференцварош, Дебрецин, Егер, ОСЦ и на крају Вашаш.
Да ће се повући открио је недавно за Радио- телевизију Војводине када је и објавио да је сазнао да неће ићи на Игре.
„Мени је био циљ да покушам да завршим каријеру заједно са Олимпијским играма у Паризу и зато сам играо све до сада, међутим сада сам добио ту информацију од селектора и то је то. Једноставно, без обзира на то, завршавам своју играчку каријеру, окрећем се другим стварима“, рекао је 39-годишњи Митровић .
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
СПОРТ
Американац верује у „буђење“ српског аса: „Никола Јокић је као вештачка интелигенција“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала