- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва упозорила Лондон: Британски војни објекти у Украјини могу се наћи на мети руских ракета

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Британије у Москви Најџел Кејси
Амбасадор Британије у Москви Најџел Кејси - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Амбасадору Велике Британије у Москви Најџелу Кејсију изражен је протест због изјаве министра спољних послова те земље Дејвида Камерона да територија Русије може бити мета британских ракета из Украјине, саопштило је Министарство спољних послова.

„Н. Кејси је упозорен да би, као одговор на украјинске нападе на руску територију, уз употребу британског оружја, могли да буду британски војни објекти и техника на територији Украјине и шире“, истакли су у министарству.

Поред тога, према речима руског Министарства спољних послова, шеф британске дипломатске мисије је позван да „размисли о неизбежним катастрофалним последицама таквих непријатељских корака Лондона“ и да „Камеронове милитаристичке и провокативне изјаве најодлучније и недвосмислено одбаци”.
„Најџелу Кејсију је чврсто указано да је непријатељски испад Дејвида Камерона директно у супротности са ранијим уверавањима британске стране, приликом испоруке крстарећих ракета дугог домета кијевском режиму, да оне ни под којим условима неће бити коришћене за нападе на руску територију. Овим је Министарство спољних послова дезавуисало ову позицију, признајући де факто да је њихова земља умешана у сукоб“, истакли су у руском министарству спољних послова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала