- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Објављен конкурс за упис бруцоша на Универзитет у Београду, има нових студијских програма

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаСтуденти на предавању
Студенти на предавању - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Универзитет у Београду је на свом сајту објавио конкурс за упис бруцоша. Будући академци на располагању имају 101 студијски програм и 14.222 места.
Недоумице и предрасуде треба оставити по страни кажу професори, јер на факултетима има нових студијских програма. Зато се пре уписа треба добро информисати. Предложен број буџетским места ће се кориговати у складу са одлуком Владе.
"Имамо лепезу факултета у четири групације, у медицинској групацији, у природним наукама, у инжењерским наукама, у друштвено-хуманистичким наукама, тако да има места за све, има различитих програма, зато желим свима да поручим да се што пре определе и да се припреме за пријемне испите“, каже проф. Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду.
Професор Дејан Филиповић, проректор Универзитета у Београду, рекао је да је у последњих годину дана неколико факултета урадило акредитацију или реакредитацију, тако да је формирано неколико нових студијских програма који су потпуно усаглашени и са Болоњском декларацијом и са потребама тржишта.
На сва три нивоа студија Универзитет у Београду има 369 студијских програма, а прву годину студија моћи ће да упише 26.438 студената. Две трећине је за студије о трошку државе. Изузетно је важно и довођење страних студената, којих је за сада веома мало.
"Постоје неки објективни разлози за које смо ми криви као универзитет, а то су неадекватни студијски програми који нису на енглеском језику, који нису усавршени, нису иновирани, а са друге стране постоје проблеми који су везани за одређене техничке могућности студирања код нас као што су визе, боравак, одређене дозволе које треба да се добију, учење језика, тако да ћемо настојати да се у будућем периоду повећа тај број студената“, рекао је ректор, пренео је РТС.
Први уписни рок почиње 19. јуна, а завршава се 12. јула.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала