- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Приведени осумњичени за убиство дописника Спутњика погинулог у Доњецку

© Sputnik / Nina Zotina / Уђи у базу фотографијаРатни репортер, ветеран батаљона "Исток", Американац Расел Бентли
Ратни репортер, ветеран батаљона Исток, Американац Расел Бентли   - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Телеграм канал „Ратни репортери“ саопштио је да су приведене убице Расела Бентлија, америчког ратног репортера који је погинуо у Доњецку.
Према речима адвоката, истрагу води Главна војно-истражна управа Истражног комитета Русије. Због тајности истраге детаљи случаја не могу бити објављени.
„Наложена је судско-медицинска експертиза пронађених посмртних остатака“, навео је адвокат и додао да су осумњичени за злочин већ у притвору и да активно сарађују са органима реда.
Подсетимо, Расел Бентли ступио је у редове милиције ДНР 2014. године. Заједно са борцима батаљона „Исток“ борио се за аеродром Доњецк, село Спартак, Јасиновату и Авдејевку. У Доњецку се оженио професорком руског језика и добио држављанство Русије. У специјалној војној операцији није учествовао због година, већ је радио као ратни дописник.
Бентли је нестао 8. априла током гранатирања Доњецка. Према речима његове супруге Људмиле, отишао је да помогне настрадалима и након тога се са њим изгубио контакт. Његово тело је пронађено касније.
Американaц Расел Тексас Бентли већ три године ратује на страни Доњецке Народе Републике. - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2024
Специјална операција у Украјини
У Доњецку погинуо амерички ратни извештач који је радио за Спутњик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала