- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Стручњак о војним вежбама: Русија показује да је спремна да се брани свим средствима

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијагађање украјинских складишта муниције и наоружања ракетама система "Искандер"
гађање украјинских складишта муниције и наоружања ракетама система Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Генералштаб Оружаних снага Русије почео је припреме за војне вежбе током којих ће се користити нестратешко нуклеарно наоружање, наводи се у саопштењу Министарства одбране. Како је истакао политички аналитичар Александар Перенџијев у вежбама ће учествовати авијационе бомбе са нуклеарним пуњењем.
Током маневара увежбаваће се употреба нестратешког нуклеарног наоружања, додаје Министарство одбране.
„Нестратешко нуклеарно оружје – то су првенствено ракете кратког и средњег домета, као и авијационе бомбе које имају нуклеарно пуњење. На пример, системи Искандер (оперативно-тактичке ракете) су нестратешко оружје ако имају нуклеарно пуњење. Ради се о томе да се покаже НАТО-у да је Русија спремна да се брани свим расположивим средствима, укључујући и употребу нуклеарног оружја, ако НАТО покрене агресивне акције против Руске Федерације и Републике Белорусије“, рекао је војни политиколог.
Сврха сваке вежбе је припрема трупа за одбијање одређених претњи, наставио је он.
„У последње време су дате многе изјаве западних представника о њиховој намери да започну рат против Русије у Украјини. За нас то више неће бити специјална војна операција, већ рат, а ако буде потребно, мораћемо да употребимо тактичко нуклеарно оружје да би их збрисали са лица земље. Зато се и одржавају ове вежбе... Ми показујемо спремност да се супротставимо свим претњама које су нам упућене. То је оно што ми сада и чинимо", закључио је Александар Перенџијев.
Вишефункицонални радар система С-400 Тријумф - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
РУСИЈА
Кремљ: Ракетне вежбе повезане са изјавама западних званичника о слању трупа у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала