- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић: Гласање за резолуцију о Сребреници био би катастрофалан потез Црне Горе

© Sputnik / Yuryi AbramochkinГенерална скупштина УН
Генерална скупштина УН - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Гласање за резолуцију о Сребреници био би катастрофалан потез Црне Горе, изјавио је данас лидер Демократске народне партије (ДНП) и посланик у црногорском парламенту Милан Кнежевић.
"Сматрам да Црна Гора треба да буде против резолуције, јер да гласа за, онда је и Црна Гора заједно са Србијом и Републиком Српском геноцидна држава. Саопштио сам премијеру Милојку Спајићу да би то био катастрофалан потез званичне Црне Горе. Уколико се то деси неповратно ћемо уништити своје односе са Србијом и Републиком Српском", навео је Кнежевић за Јутарњи програм РТРС.
Након што је црногорски премијер Милојко Спајић рекао да ће Црна Гора подржати резолуцију, уследила је најава да ће уз посредовање САД Црна Гора предати два амандмана на немачку резолуцију о Сребреници у циљу постизања што бољих односа и смиривања политичке напетости у региону.
"Амандмани ти не постоје, односно нису још написани. Ако је некоме стало до помирења, зашто не пише амандмане за све жртве, зашто су српске најмање важне, и када их споменемо онда траже да се окренемо будућности", истакао је Кнежевић.
Он је подсетио да у Црној Гори живи 40 одсто становништва који се изашњавају као Срби.
"Схватите како ће се они осећати ако буде усвојена резолуција. Ова одлука води ка укидању Републике Српске, и мислим да ми немамо право да будемо део те срамоте", указао је Кнежевић.
Према његовим речима, уколико резолуција и буде усвојена треба је прогласити ништавном у Србији, Републици Српској и Црној Гори.
"Резолуције су постале тенденциозно досадне, не постоји ни пијетет ни осећај према тим жртвама, јер да је другачије не би сваких неколико месеци потезали ту причу. Грађани Црне Горе, барем већина је против резолуције, и сматрају да је ово вештачки створена атмосфера како би удаљили Црну Гору од Српске и Србије", навео је Кнежевић.
Грб и застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
РЕГИОН
Провидна игра с амандманима Црне Горе на резолуцију о Сребреници – намера да се жигоше српски народ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала