- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Ми не постављамо никакве линије - наш одговор ће бити муњевит

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаВојници 72. војне школе белоруских оружаних снага полажу заклетву у Борисову
Војници 72. војне школе белоруских оружаних снага полажу заклетву у Борисову - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Белорусија ће муњевито одговорити у случају војне агресије на земљу, рекао је председник републике Александар Лукашенко.
"Ако буде мирно – добро је, и овде ће бити мирно и тихо. Ако неко употреби оружје, ми ћемо одмах одговорити. И то муњевито. Нећемо постављати никакве линије", рекао је он на свечаности поводом Дана победе.
Шеф државе је појаснио да је 90.000 војника сконцентрисано у близини белоруске границе у оквиру вежби НАТО-а. У том контексту, одлучио је да распореди јединице у свим правцима, одакле може доћи напад. У одбрамбене активности укључене су и пограничне снаге и припадници Министарства унутрашњих послова.

„Морамо бити спремни на све, не верујем да су полудели и да ће прећи границу коју су и сами повукли“, нагласио је Лукашенко.

Председник је додао да текуће војне вежбе Оружаних снага Белорусије показују делотворност система борбене и мобилизационе готовости.
У уторак је у Белорусији покренута изненадна провера нестратешких носача нуклеарног наоружања. Лукашенко је рекао да оне имају одбрамбени карактер. Према његовим речима, војска ће увежбавати извођење ракетних удара за случај потребе да се одбије могући напад на републику.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
РУСИЈА
Лукашенко позвао свет да заустави "помахнитале политичаре"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала