- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фуриозни Хамад у главном жребу Рима – Олгин дебакл, крај и за Крунићеву

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Олга Даниловић није успела да се пласира у главни жреб турнира у Риму, а идентичан је случај и са Александром Крунић. Једини од српских тенисера, који је успео да "преживи" квалификације, је Хамад Међедовић који је у два сета разбио Американца Волфа - 6:1, 6:4 за 74 минута борбе.
Даниловићева је поражена од фавориткиње Кларе Таусон из Данске у два сета.
Таусон је била пети носилац у квалификацијама и славила је у два сета, 6:2, 6:0 за свега 66 минута игре.
Олга Даниловић која је приказала фантастичну игру у Мадриду, овога пута се њена игра тотално распала што најбоље показују само два освојена гема и то у првом сету.
У другом је тенисерка из Данске Клара Таусон, која је иначе 78. на ВТА листи приказала тоталну доминацију и успела је без изгубљеног гема да освоји сет, уједно и пласман у главни жреб Мастерса у Риму.
После Олге на терену се нашла још једна српска тенисерка Александра Крунић, која је у претходном мечу направила преокрет сезоне против Кинескиње Жожуан Баи.
Александра је тада спасила три меч лопте и на крају је после три сета славила резултатом 2:6, 7:5, 6:2.
Ипак, већ у наредном колу, односно на последњем степенику ка пласману у главни жреб Рима, као непремостива препрека испречила се Белорускиња Алијасандра Саснович, која је славила у два сета, резултатом 7:5, 6:2.
Србија ће тако бити без женске представнице у Вечном граду, Новак Ђоковић је слободан у првом колу.
Неће Новак бити једини српски представник у Риму. Да не буде тако постарао се фантастични Хамад Међедовић, који се на фуриозан начин домогао главног жреба. Последња препрека био му је Америкнац Волф, који је 20 места боље рангиран на АТП листи.
Није то представљало апсолутно никакав проблем за тенисера из Новог Пазара, који је у првом сету са два брејка експресно славио резултатом 6:1. У наставку је виђена далеко већа борба, а Међедовић је "преломио" сет, уједно и меч, у деветом гему када је "украо" сервис Американцу, а затим рутински одсервирао за пласман у главни жреб Рима.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
СПОРТ
Новак у „вечном граду“ уз осмех и добро познато друштво /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала