- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда из минуса до убедљиве победе за финале – Партизан се „удавио“ у Морачи и мора у мајсторицу!

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићПартизан - Црвена звезда
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана поражени су у другој утакмици полуфинала АБА лиге од Будућности са 74:73 и серија се сели у Београд где ће у мајсторици бити одлучен финалиста. У другом полуфиналу Црвеној звезда је упркос слабом старту успела да забележи убедљиву победу над Мегом, другу у серији, довољну за пласман у финале, резултатом 94:69.
Иако је петнаестак минута Партизан био у заостатку, успео је некако да стигне до напада за победу, али је Аврамовић промашио шут због чега се полуфинална серија наставља и то у петак у Београду.
Надмудривали су се и играчи и тренери на старту утакмице у подгоричкој хали „Морача“, пробала је Будућност са три висока играча, Партизан је покушавао са већим бројем спољних, низали су се поени на обе стране, али су домаћи деловали озбиљније.
Разлог томе је чврста одбрана, удвајали су бекови Будућности плејмејкере Партизана већ при преносу лопте, црно-бели су често грешили и упркос доброј игри у нападу дозволили су црногорском саставу да се приближи и има само три поена заостатка после прве деонице (23:20).
Будућност је наставила да притиска и преокренула је резултат у своју корист, низале су се грешке играча Партизана, а домаћи су наставили са веома агресивним приступом који им је донео много добрих момената.
Партизан није имао фокус, проблем су били и зицери, тренер Обрадовић је морао често да реагује корекцијама и тајм-аутима па су гости ипак успели да врате разлику на своју страну и оду на велики одмор са вођством од 40:36.
У сличном ритму је настављена игра, кош за кош, грешка на грешку, а на половини треће деонице било је изједначено на 50:50.
Разиграли су се домаћи, стекли су и највећих пет поена предности у два наврата, а трећи пут је то било за финиш деонице, резултатом 62:57.
Путањом низбрдо наставио је Партизан, два минута није успео да постигне поен, ривал је подизао предност, Обрадовић је поново реаговао минутом одмора, али није раздрмао своју екипу која је остала и без Каминског који је иксључен после сукоба са играчима Будућности при резултату 67:59 за домаће.
Узавреле су страсти, навијачи су покушали чак и да упадну на терен, појачане су мере обезбеђења, грешили су и домаћи па је Партизан смањио заостатак на крилима Смаилагића и Пантера, али је потом капитен донео низ лоших одлука, промашивао је и слободна бацања и спречио егал.
На три минута до краја домаћи су имали три поена предности (70:67), на стотинак секунди до краја Аврамовић је поново поставио ту разлику, али потом није успео да загради Танасковића који је убацио лаке поене за нових пет поена предности за Будућност.
Партизан је покушавао да избегне сценарио враћања серије у Београд, Аврамовић није хтео да шутне тројку на три поена заостатка, ишао је на улаз и изборио слободна бацања, погодио је оба за минималну разлику, уследили су пенали за Камењаша који је промашио оба, али Аврамовић није погодио за победу па су домаћи славили са 74:73.
Најефикаснији у тиму Партизана били су Пантер са 17 и Дозир са десет поена, док су на другој страни бољи од осталих били Ферел са 13 и Камењаш са 12.
© Фото : АБА лига / Будућност ВОЛИ / Филип РогановићБудућност - Партизан
Будућност - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Будућност - Партизан
У другој утакмици вечери Мега је на сјајан начин ушла у меч са фаворизованом Црвеном звездом и повела је са 9:0, али су црвено-бели серијом 10:3 успели да се врате у егал, на четири минута до краја прве деонице.
Ипак, Мега је наставила да игра своју игру, одлично је бранила нападе Звезде и реализовала своје, стигла је до двоцифрене предности у финишу деонице.
Закувало се на терену на пет секунди до краја, после фаулова и техничких грешака Мега је добила прилику за лаке поене, уследила и неспортска на другој страни, Звезда је смањила разлику, али су домаћи ипак на мали одмор понели седам поена вишка – 26:19.
На крилима Фредија Гилеспија који је нанизао сјајне потезе на обе стране Звезда је преокренула резултат на 30:28, одговорио је млади Богољуб Марковић и испратио брзи ритам утакмице у ком је Мега повратила предност.
Резултат је поново превагао на страну Звезде, два минута до краја полувремена, серијом 14:0 су се одлепили и на велики одмор отишли са вођством од 47:37, а до половине треће деонице разлика је нарасла и на 15 поена што је практично значило и крај свих нада младог тима Меге да ће изборити продужетак серије и мајсторицу.
После треће четвртине Звезда је водила са 76:53 и остало је само да се види који ће бити коначан резултат - на крају 94:68 за црвено-беле који су обезбедили пласман у финале АБА лиге где ће се састати са бољим из дуела између Партизана и Будућности, уз предност домаћег терена.
Звезду су предводили Рокас Гедраитис са 20 и Фреди Гилеспи са 16 поена, а на другој страни су Богољуб Марковић и Илија Милијашевић имали по 13 поена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала