Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Криминализацијом севера КиМ Курти оправдава насиље над српским народом

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти упорно покушава да, криминализујући север КиМ, нађе оправдање за физичко и правно насиље које спроводи над српским народом.
Курти то чини, додао је Петковић, превиђајући намерно да је и по званичним статистикама које је водила полиција у Приштини север КиМ био најбезбеднији део покрајине.
"Погоршање безбедносне ситуације на северу КиМ је директна последица окупације коју спроводи Курти и у то се уверавамо свакога дана, јер његове фаланге спроводе терор, пуцају у Србе, пребијају чак и нашу децу", навео је Петковић на платформи Икс.
Како је додао, Курти не сме да помене да је припадник тзв. косовских безбедносних снага (КБС) упуцао браћу Стефана и Милоша Стојановића, да су специјалне јединице тзв. косовске полиције Росу упуцале Драгишу Гаљка, Милана Јовановића и Срећка Софронијевића на његовом кућном прагу, као и да је троје Срба мучки ликвидирано у Бањској, а да се налаз обдукције још крије.
"Терор о којем говоримо није инцидент, већ константно обележје Куртијеве политике", истакао је Петковић и подсетио да је од његовог доласка на власт забележено преко 500 етничких инцидената усмерених против Срба, СПЦ и њихове имовине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала