- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Судбину Русије ћемо одређивати ми и само ми, заједно ћемо победити /видео/

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин обратио се грађанима по ступању на председничку дужност и поручио да ће народ сам одлучивати о будућности земље. Захвалио је на поверењу које му је указано.
Захвалио је грађанима у свим регионима, као и онима на историјским територијама који су одбранили своје право да буду део Русије и свима који се боре за Русију, за поверење које су му указали и подршку.

„У овим свечаним и одговорним тренуцима ступања на дужност председника, желим да искрено захвалим грађанима Русије у свим регионима наше земље, становницима наших историјских земаља који су бранили право да буду са Отаџбином, желим да се поклоним нашим херојима, учесницима специјалне војне операције и свима који се боре за отаџбину. Још једном хвала на указаном поверењу и подршци“, рекао је он.

"Обраћам се сваком грађанину Русије. Само што сам изговорио заклетву, а ту је суштина председничке функције - служити народу и штитити Русију, то је част, обавеза и свети дуг", рекао је он и поручио грађанима да ће о судбини земље одлучивати они сами.

Како је истакао, уверен је да ће земља на достојанствен начин преживети тежак период и постати још јача.
"Уверавам вас да ће и убудуће интереси, безбедност народа Русије за мене бити изнад свега", рекао је Путин и додао да се велики циљеви могу остварити само заједно са народом.
Резултати његовог рада у оквиру новог председничког мандата зависиће од јединства читавог друштва, нагласио је Путин и додао да ће чинити све што је у његовој моћи да оправда поверење Руса.

"Наглашавам: резултати тог рада ће пресудно зависити од нашег јединства, од заједничке тежње да радимо у корист домовине, да је бранимо и да улажемо максималне напоре", уверен је Путин.

Он је додао да је неопходно осигурати да се настави развој Русије.
"Морамо да осигурамо да се поуздано настави развој земље у деценијама које следе, да одгајимо и васпитамо млада покољења која ће јачати моћ Русије, развијати нашу државност у чијој основи је међунационална слога, очување традиција свих народа који живе у Русији", истакао је председник.
Руски лидер је такође указао да се не сме заборавити трагична цена унутрашњих потреса и превирања и да због тога политички систем у Русији мора да буде стабилан.
Како је рекао, Русија не одбија дијалог са Западом.
"Ми не одбијамо дијалог са западним државама. Избор је њихов: да ли и даље намеравају да коче развој Русије, да наставе политику агресије, притисак на нашу земљу који не престаје годинама или ће тражити пут ка сарадњи и миру", нагласио је Путин.
Русија је, према његовим речима, спремна да јача добре односе са већином света.
"Били смо, а и сада смо отворени за јачање добрих односа са свим земљама које у Русији виде поузданог и поштеног партнера. И то је заиста већина у свету", навео је он.
Путин је завршио говор речима да је уверен у победу Русије.
"Ми смо јединствен и велики народ. И заједно ћемо савладати све препреке, остварити све што смо замислили. Заједно ћемо победити", закључио је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала