- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ескалација односа: Лондон укида дипломатски статус једном броју руских објеката у Краљевини

© Sputnik / Alex McNaughton / Уђи у базу фотографијаПоглед на Биг Бен у Лондону
Поглед на Биг Бен у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Британске власти ће укинути посебан статус неким објектима у власништву Русије, изјавио је шеф министар полиције Краљевине Џејмс Клеверли, говорећи у Доњем дому парламента.

„Укидамо дипломатски статус за низ некретнина које припадају Русији у Великој Британији, укључујући трговинско представништво и представништво војног аташеа у Хајгејту која су, према нашем мишљењу, коришћена у обавештајне сврхе“, рекао је он на саслушању.

Реч је о руским некретнинама у Сасексу, имању Сикокс-Хаус као и зградама представништва војног аташеа и трговачке мисије у области Хајгејт у Лондону.
Осим тога, Лондон уводи нова ограничења за издавање дипломатских виза Русима, укључујући смањење дужине боравка дипломата у Краљевини, додао је шеф Министарства унутрашњих послова.
Британске власти су последњих дана заоштриле своју реторику према Москви што је довело до ескалације односа. Тако је начелник штаба одбране адмирал Тони Радакин изразио уверење да ће украјинске трупе користити оружје дугог домета, укључујући ракете Атакамс које су им испоручиле Сједињене Државе, за нападе на руску територију. Он сматра да Украјина намерава да повећа број оваквих напада. Поред тога, британски министар спољних послова Дејвид Камерон назвао је прихватљивим нападе украјинских оружаних снага на руску територију британским пројектилима.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао је овакве изјаве невиђеном спиралом ескалације напетости која захтева посебну пажњу и акцију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала